Woody Builders

Carbon removal via Construction Stored Carbon

  Construction Stored Carbon Free Building SVG, PNG Icon, Symbol. Download Image.‘as built’
Nieuwkuijk, NL

Status: project under validation
Net Carbon Removal Benefit: 391 tCO2e
Validation Number: WOODY-C-001
TRL: 9
First issuance: 2024

See verification documents

Description

Project description

Houtlab is a sustainable, circular and inspiring building where collaboration is paramount. Homebase of Woody Builders and other JAJO subsidiaries such as PVVT, New Horizon and Revolve. A true ‘beehive’ for parties interested in wood construction and circularity.

Houtlab is the place for sustainable and innovative building. An entrepreneurial environment where the necessary change in the chain is driven. Where we help each other move forward sustainably. Where trial and error is part of our culture. Where we collaborate with sister companies, partners, experts, talents, students and creatives from other disciplines. Where we inform, enthuse and learn in order to innovate.

Because the challenge is great, but the confidence in our transition to a more sustainable future is even greater.

Video

Website

https://www.houtlab.nl/

Vendor Information

  • Address:

Additional Benefits

Besides storing carbon, Houtlab has several additional benefits:

  1. Social: this new location is a stone’s throw away from our already existing site, further reinforcing our deep connection to the locality. The expansion of our business not only provides room for growth and innovation, but also creates additional employment opportunities for the local community. We are excited to take the next step in our development together with you and remain committed to high-quality services and lasting relationships.
  2. Circularity: Houtlab is the stage, showroom and nursery for our sustainability ambitions, with a special focus on circularity and wood construction. It is our platform for sharing knowledge on sustainability. This is where six JAJO companies come together to find and strengthen each other in their shared sustainable mission.
  3. Adaptation: The building is climate-adaptive thanks to its large water cellar and open paving, which allows rainwater to infiltrate into the soil during heavy showers. Moreover, the use of more than 50 percent by volume of bio-based building materials contributes to reducing climate change compared to traditional building methods.